Artiklar om: Lägga till objekt

Byggnad utan uppgifter om objekt eller fastighet

Om uppgifterna har hämtats till Skenariostjänsten med hjälp av integrationen eller som en mängd i form av en Excel-fil, kan en sådan situation uppkomma att alla byggnader inte har ett fastställt objekt till vilket de hör. I detta fall finns det i listan över objekt ett objekt exempelvis med namnet BUILDINGS_WITHOUT_GROUP eller BYGGNADER_UTAN_OBJEKT.

Det är möjligt att byta objekt för byggnaden under uppgifterna om byggnaden

Gå till uppgifterna för önskad byggnad.
Under byggnaden, tryck redigera i nedre vänstra hörnet.
Välj rätt objekt, under vilket byggnaden flyttas i Objektmenyn (nedan).
Tryck på Spara.

Om det inte finns ett rätt objekt kan du skapa ett manuellt i Objektvyn.

Tryck på Skapa nytt objekt i övre högra hörnet i vyn.
Lägg till basuppgifterna om objektet i vyn som öppnas.
Tryck på Spara.

Det skapade objektet syn ännu inte i Objektvyn eftersom ingen byggnad ännu hör till det. Nu finns objektet i alla fall under byggnaden i objektmenyn, det vill säga du kan flytta byggnaden under objektet genom att följa första punkten i denna anvisning.