Artiklar om: Hantering av portföljer

Att kopiera objekt och byggnader till en annan portfölj

Objekt, byggnader och enheter (lokaler och lägenheter) kan ingå i flera portföljer samtidigt. I detta fall är objekten länkade till varandra, det vill säga en redigering av objektuppgifterna uppdaterar uppgifterna i alla portföljer. För tillfället kan du kopiera både hela objekt och enskilda byggnader.

Vid behov kontrollera först hur du kan skapa nya portföljer: Hantering av portföljerna.

Att lägga till objekt i portföljen misslyckades

Du kan lägga till önskade objekt i en annan portfölj på fliken Objekt. Då du lägger till ett objekt, kopieras alla byggnader och enheter som hör till objektet till den nya portföljen

I Objektvyn välj de objekt som ska flyttas genom att klicka på knapparna nere till vänster.
Vid behov kan du filtrera objekten med hjälp av sökningen upptill. Du kan se fler sökvillkor genom att trycka på Fler sökkriterier.
När du har valt önskade objekt gå till sidans nedre kant.
Välj rätt portfölj i menyn Lägg till valda byggnader i portföljen och tryck Lägg till.
Objekten kopieras till portföljen.

Lägg till enskilda byggnader i portföljen

Byggnader som hör till samma objekt (ofta en fastighet) kan ingå i olika portföljer. Enskilda byggnader flyttas även från fliken Objekt.

I underfliken Byggnader välj de objekt som ska flyttas genom att klicka på knapparna nere till vänster.
Vid behov kan du filtrera objekten med hjälp av sökningen upptill. Du kan se fler sökvillkor genom att trycka på Fler sökkriterier.
När du har valt önskade objekt gå till sidans nedre kant.
Välj rätt portfölj i menyn Lägg till valda byggnader i portföljen och tryck Lägg till.
Objekten kopieras till portföljen.

Under Uppgifter om objektet kan du kontrollera i vilka portföljer objektet ingår.I fältet Del portföljer listas alla portföljer i vilka objektet ingår.