Artikkelit aiheesta: Korjaukset ja tekniset tiedot

Tekninen kunto

Rakennuksien teknistä kuntoa voidaan tarkastella rakennuksen alta. Pureudu ensin haluamasi rakennuksen tietoihin, jotta voit valita Tekninen kunto -välilehden.

Rakennuksen tekninen kunto

Välilehdellä on näkyvissä rakennuksen jälleenhankinta-arvo, tekninen arvo, korjausvastuu ja korjausvelka seuraavalle 10 vuodelle. Viemällä hiiren kuvaajan päälle saat näkyviin vuosikohtaiset arvot. Kuvaajan alla on listattu vastaavat arvot vuodelle 2021. Näkymässä on otettu huomioon SkenarioLabsin ennustamat korjaukset.

Rakennusosien tekninen kunto

Kuvaaja näyttää teknisen kunnon kehityksen prosentteina vastaavan uudisrakennuksen jälleenhankintahinnasta. Jokaisella rakennusosalla on erikseen lasketut tekniset arvonsa, ja rakennuksen tekninen arvo on osien teknisten arvojen yhteenlaskettu summa. Näkymässä ja sen ennusteissa on huomiotu myös Skenarios-palvelun ennustamat korjaukset.

Klikkaamalla näkymän alareunan Näytä Skenarios-palvelun ennustamat korjaukset -laatikkoa, voit piilottaa ennustetut korjaukset. Näin laskelmissa otetaan huomioon vain käyttäjän ilmoittamat korjaukset.

Lue lisää laskentamalleista: Tekninen nykyarvo ja jälleenhankinta-arvo ja Kuntoluokka, korjausvelka ja korjausvastuu.

Päivitetty: 21/06/2021